shapka_top.jpg

Суха хімчистка килимів

Суха хімчистка килимівХімічна чистка килима є чудовим засобом виведення плям або інших подібних забруднень з поверхні килимових покриттів. Але, якщо Ваш килим зроблений з натуральних або ніжних тканин, скажімо, вовни або шовку, або ж у Вас дорогий килим з довгим ворсом, Вам порадять суху чистку килимів.

Такий різновид хімічної чистки практикується недавно, так як особливої ​​потреби в ній до недавніх пір не було. Але, коли до нас почали звертатися клієнти, які просили виконати делікатну і щадну чистку їх килима, ми закупили спеціальне обладнання. За допомогою таких пилососів суха хімчистка килимів стала більш ефективною і безпечною.

Далеко не для всіх килимів підходить стандартний екстракторноий спосіб очищення, так як існує велика ймовірність зіпсувати ворс або залишити незначні розводи від миючого засобу. Суха чистка килимів у нас ще називається «порошкова чистка», так як прилад очищає тільки поверхню покриття килима, за допомогою маленьких мікрогубок, які вбирають в себе бруд і розчиняють жир. Після чищення губки видаляються за допомогою пилососа.
Як проходить суха чистка килимів, і які її переваги? Починаючи чистку килима, ми ретельно пилососимо оброблювану поверхню і покриваємо її спеціальним спреєм, який допомагає бруду відлипнути від ворсу. Потім на килим наноситься сухий очисний порошок («мікрогубки»), який буквально «вбивається» в поверхню килима для ефективної чистки. Порошкова губчаста маса вбирає в себе всі забруднення, які потім очищаються за допомогою пилососа.
Суха чистка килимів має свої переваги і недоліки, як і будь-яка інша послуга. Головним плюсом даної послуги є абсолютна безпека для килимового покриття: килим не намокає, не линяє і на ньому не залишаються сліди від порошку. Такий спосіб чищення підійде для антикварних або занадто ніжних килимів. Недоліком такої послуги є її дорожнеча.

Якщо стандартна хімчистка проникає вглиб до основи килима і, таким чином, очищаються всі шари килима, то суха хімчистка килима очищає тільки третину поверхні килима. Але у цієї послуги є свій плюс, так як килим залишається чистим і сухим, і відразу після чистки Ви зможете спокійно на ньому ходити.